Lions Club Keerbergen Drie Dennen

We Serve

Nora’s Golf Cup ten voordele van de ALS Liga

Op 17 mei organiseerde Lions Club Keerbergen 3 Dennen samen met de familie en vrienden van Nora Tilley op het terrein van Royal Golfclub Keerbergen een golftornooi om de ALS Liga te steunen.

Bijna 5 jaar geleden is actrice Nora Tilley overleden aan deze vreselijke, en nog altijd ongeneeslijke ziekte.

Tijdens haar laatste levensjaar had zij en haar familie nog veel steun gekregen van de ALS Liga. Deze vzw, die in 1995 opgericht als een patiëntenvereniging, heeft als doel patiënten en de familie te ondersteunen en fondsen te werven voor meer wetenschappelijk onderzoek.

Nora heeft tijdens haar laatste levensjaar nog dankbaar gebruik gemaakt van haar bekendheid om ALS bij een breder publiek bekend te maken en zo ook de ALS Liga te steunen.

Om haar werk verder te zetten, zijn haar familie en vrienden de ALS Liga verder blijven steunen. Omdat Nora zelf graag golf speelde werd met groot succes een golftornooi opgestart, Nora’s Golf Cup.

Het is een bijzondere formule omdat er in elke flight ook een bekende golfer meespeelt.

Dominique Monami ondersteunt de organisatie en zorgt voor de contacten met bekende golfers. We konden al rekenen op Geert De Vlieger, Wesley Sonck, Ben Van Ostade, Jean-Michel Saive, Michel Preudhomme, Lorenzo Staelens, Marlène de Wouters, Charles Van Domburg, Wim Soetaer, Guillaume Van der Stichelen, Charlotte Devos, Gaston Roelants, Marc Willems, Axel Enthoven, Els Callens, Maurice De Schrijver, Jelle Vandamme, Marc De Gryse, Tom Lenaerts, Vital Borkelmans, Glen De Boeck, Roel Vanderstukken, Tomasz Radzinski, Jacky Matthijsen, Bart Raes,René Vlayen, Ingeborg Marx, Ronald Gaastra, Killian Overmeire, Jaak Pieters, Christopher Mivis.

Het tornooi heeft ook mooie sponsors aangetrokken : BMW Smets Lier , Intix nv, Recticel nv, Juwelen Clem Vercammen Heist op den Berg, Albert Heyn XL Mechelen en Sleepworld (op de Nora Tilleylaan, Malinas, Mechelen Noord) .

Spijtig genoeg is dit jaar het tornooi niet kunnen doorgaan omwille van de zware regenval in de nacht voor het tornooi. Er zijn enorme plassen ontstaan en door de verzadiging van de grond kon dit water niet meer tijdig afgevoerd worden.

Lions Club Keerbergen 3 Dennen heeft daarom een alternatieve actie opgezet “20 zonnetjes voor Nora en de ALS Liga” .
Via sociale media wordt zo breed mogelijk opgeroepen om 20 Euro te storten tvv de ALS Liga. 

De actie loopt van 20 mei tot 20 juni 2024. Die dag zal het juist 5 jaar geleden zijn dat Nora is overleden.

Rekeningnummer BE90 3200 3889 3232 met vermelding “20 zonnetjes